بازی و نقش اسباب بازی در خلاقیت و رشد کودک

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1653997921378{padding-top: 1px !important;padding-right: 15px !important;padding-bottom: 1px !important;padding-left: 15px !important;}”]

بازی کودک و اسباب بازی ایده آل

 

برای این که بدانید اسباب بازی که خریده اید برای سلامت روان فرزندتان (خردسالتان) اثر مطلوبی دارد. در هنگام تفریح او را مشاهده کنید، با کودک تان در بازی کردن همراه شوید. این یک فرصت خوبی برای آموزش او است، علاوه بر این مراقب باشید رفتار شما باعث شود که بچه شما در تفریح کردن با شما احساس هیجان مثبت کند. همیشه بگذارید برنده بازی، فرزند دلبندتان باشد تا حس موفقیت و اعتماد به نفس در کودک بالا رود. خصوصا” در دوران نوجوانی است که این اعتماد به نفس شکوفا می شود.

برای مثال: پدر و مادرهایی هستند که در سرگرمی با کودک اشک او را در می آورند. انتظار دارند مثل بزرگترها حرفه ایی بازی کنند و این یک اشتباه بزرگ است. به عنوان بزرگتر سرگرمی هایی را انتخاب کنید که کودک دوست دارد. والدین باید تابع قوانین کودک در بازی باشند تا اینکه او تابع قوانین ما، پس متوجه این مورد ظریف هم باشید که این کار در بازی درمانی خیلی مؤثر بوده است. بسیاری از روش های تعلیم و تربیت کودکان در این سرگرمی ها به کودکان داده می شود. نه حرف زدن و نصیحت کردن.

یک نکته مهم؛ این را بدانید که کودکان از نصیحت و نصیحت شنیدن بیزارند. وقتی پدر مادر میخواهند در مورد کاری که اشتباه بوده حرف بزنند این ها را میشنویم. بس است دیگر خسته شدم یا اینکه دستانشان را روی گوش میگیرند تا چیزی نشوند. دلیلش این است که کودک دنبال هیجان و بازی و به نوعی شیطنت کودکانه است.

مهمترین مسئله کودک

بازی مهم ترین کاری است که کودک دوست دارد انجام دهد. انرژی مصرف میکند برای سرگرم کردن خودش برنامه ریزی دارد. این برای کودک فقط یک تفریح نیست بلکه او دارد کار انجام می دهد. ما هم به عنوان بزرگتر به کارهای کودک باید احترام بگذرایم. زمانی که اسباب بازی می خرید و به کودک می دهید با او بنشینید و مشغول تفریح شوید کودک به دنبال همبازی می گردد. باید مراقب باشید همبازی خوبی باشید تا کودک از شما الگوی مثبتی بگیرد.

بازی, کودک, سرگرمی, تفریح, مسابقه, شکار, شوخی, یک دور بازی, اسباب بازی

کودک و مسئولیت پذیری

به فرزندتان مسئولیت بدهید. ببینید قادر به انجام دادن چه کاری است. این کار می تواند این پیام را به کودک بدهد که به تنهایی قادر به انجام مسئولیتی که به او داده اند، است. این کار برای کودک بسیار شگفت انگیز است و احساس رضایت و خوشایندی برای او ایجاد می کند.

برای ترغیب خلاقیت آنها وسایل ساده ای مثل لیوان یکبارمصرف، بطری جای آب معدنی، چوب بستنی، کاغذ های رنگی، کاغذ کادو، خاک رس، میوه درخت کاج و غیره را در اختیارشان قرار دهید. از این طریق با نظارت و کمک و تشویقهای شما، حس خلاقیت و توانایی های آنها برانگیخته می شود. کودکان در تحسین کردن او توسط شما در کارها شوق بیشتری پیدا میکنند و می بینند در موفقیت آنها شریک بوده اید و شما را به عنوان یک دوست خوب میشناسند.

در بازی های ساختاری مانند ساختن یک سازه با لِگو، قطعات فلزی، چوبی، کاغذی و … درست کردن و سر هم کردن و بازی هایی از این دست خلاقیت کودک را بالا میبرد.

شکوفا شدن خلاقیت کودک

برای شکوفا شدن خلاقیت کودکان کارها و حرکات او را تحقیر نکنیم. زیرا این کار باعث حقارت کودکتان می شود و حس جستجوگرانه، خلاقیت کودکان از بین می رود. محیط، امکانات، و وسایلی در اختیارش قرار دهیم تا به وسیله آن خلاقیت خود را نشان دهد. وسایلی مثل ابزار موسیقی، نقاشی، طراحی، گِل سفال گری، خمیرِ بازی، سنگ، کاغذ و غیره… این نوع بازی های سازنده، قدرت تخیل کودک را افزایش می دهد.

کودک, فرزند, بچه, طفل, خردسال,

عامل مهم کشف خلاقیت

مناسب ترین روش تربیتی بازی است که برای یک کودک خلاق ممکن است یک جعبه خالی با ارزش تر از بهترین و متنوع ترین اسباب بازی ها باشد. با تشویق و در معرض نمایش قرار دادن کارهای خلاقانه و فراهم کردن وسایل های بازی دلخواه به قدرت تخیل و خلاقیت خردسال کمک بسزایی می شود. کودکان خیال پردازند هیچ وقت به خاطر خیال پردازی آنها را سرزنش نکنید. زیرا باعث از بین رفتن خلاقیت کودک می شود با آنها شوخ طبع و مهربان باشیم و همواره محیط خانه را نیز شاد نگه داریم.

بازی

کودک و بازی

کودک در بازی کردن وسایل بازی خود را در تفکرش موجودی زنده و جاندار می پندارد.

به عنوان مثال: کودکان میداند که عروسکش یک نوع اسباب بازی است ولی مانند یک موجود زنده دوستش دارد. با او حرف میزند، محبت، دعوا و نصیحت می کند. با بازی نیروهای جسمی، ذهنی کودکان یعنی چالاکی، دقت، تخیل، نظم و ترتیب و غیره در او رشد پیدا می کند. از طریق بازی می تواند به توانایی ها، استعدادها، ضعف ها، خواست ها و دیگر نکات مثبت و منفی خود پی میبرد. مناسب ترین راه برای بُروز رشد استعداد کودک بازهای روزمره است. که با تغییر سن، نوع بازی ها هم تغییر میکند. آغاز رشد این آفرینندگی در سنین آمادگی و پیش دبستان است.

کودک, فرزند, بچه, طفل, خردسال,

حرف آخر

کودک خلاق: عادت به وارِسی منابع مختلف اطراف خود دارد. کنجکاوی زیادی برای سر درآوردن از امور پیرامون خود دارد و اشتیاق به صحبت درباره ی کشف یا چیزهایی که درست کرده است دارد. شور و نشاط و تحرکات زیاد جسمانی، پرسیدن سوالات عجیب و غریب، دقت و توجه زیاد در گوش دادن یا انجام دادن کاری ( بی پروایی در گفتار زیاد) از ویژگیهای یک کودک سالم و خلاق است.

در کل می توانیم اینگونه بیان کنیم، اگر یادگیری اولیه از طریق بازی مورد توجه قرار نگیرد. در سنین بالاتر آموزش و پرورش آن طور که باید نمی تواند پیش برود و مفید باشد. از طریق بازی می توانیم به کودکان بیاموزیم چگونه مشکلات خود را حل کنند. خوب و بد را درک کنند و چطور یک فرد قابل قبول، درستکار، مسلط به خود و عادل باشد

بازی, کودک, سرگرمی, تفریح, مسابقه, شکار, شوخی, یک دور بازی, اسباب بازی

لطفا”دیدگاهتان را با سایر دوستان به اشتراک بگذارید.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]